Podcast: Världar i omställning, avsnitt 3: Madgalena Lindroos om REKO, hållbar mat och livstil

Press/Media: Press / Media

Description

Madgalena Lindroos är född i Sibbo, utbildad i konsthistoria i Åbo, och sedan flera år tillbaka inbiten skäribo på Replot utanför Vasa. Hon skriver på bloggen Bohemian Maggie och har ett speciellt intresse för naturens skafferi - det vill säga alla de vilda örter som finns rakt framför näsan på oss när vi tar en vandring ute i skogen. Vårt samtal handlar inte så mycket om örter och skogsvandringar utan om hur man skapar förändring genom att aktivera sig i de stora - och små - frågorna om den hållbara matens framtid. Under de senaste åren har Maggie engagerat sig i matfrågor som administratör i en av de första REKO-ringarna i Finland och varit med och höjd medvetenheten om vikten av lokal, god och ren mat i Österbotten. Varför just mat? Och hur ser Maggie på omställning och hållbarhet - det är några av de frågorna som kom upp i vårt samtal i ett tyst hörn på Vasa Stadsbibliotek i medlet av maj 2018.
Editering: Tommi Ranta

Period04.02.2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleVärldar i omställning, avsnitt 3: Madgalena Lindroos om REKO, hållbar mat och livstil
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletSoundcloud
  Media typeOther
  Duration/Length/Size54:09
  Country/TerritoryFinland
  Date04.02.2019
  DescriptionMadgalena Lindroos är född i Sibbo, utbildad i konsthistoria i Åbo, och sedan flera år tillbaka inbiten skäribo på Replot utanför Vasa. Hon skriver på bloggen Bohemian Maggie och har ett speciellt intresse för naturens skafferi - det vill säga alla de vilda örter som finns rakt framför näsan på oss när vi tar en vandring ute i skogen. Vårt samtal handlar inte så mycket om örter och skogsvandringar utan om hur man skapar förändring genom att aktivera sig i de stora - och små - frågorna om den hållbara matens framtid. Under de senaste åren har Maggie engagerat sig i matfrågor som administratör i en av de första REKO-ringarna i Finland och varit med och höjd medvetenheten om vikten av lokal, god och ren mat i Österbotten. Varför just mat? Och hur ser Maggie på omställning och hållbarhet - det är några av de frågorna som kom upp i vårt samtal i ett tyst hörn på Vasa Stadsbibliotek i medlet av maj 2018.
  Editering: Tommi Ranta
  URLhttps://soundcloud.com/maria-ehrnstrom/varldar-i-omstallning-avsnitt-2-madgalena-lindroos-om-reko-hallbar-mat-och-livstil
  PersonsMaria Ehrnström-Fuentes