Talous kasvun jälkeen

Maria Joutsenvirta, Tuuli Hirvilammi, Marko Ulvila, Kristoffer Bernhard Wilén

Forskningsoutput: Bok/rapportBokVetenskapligPeer review

Sammanfattning

Aikamme suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos, eriarvoisuuden lisääntyminen ja työelämän koveneminen ovat kehittyneet yhteiskunnissa, joissa kansantuotteen kasvu on ollut ykköstavoite. Nyt talouden vauhti on hiipunut, eikä paluuta vahvaan nousukauteen ole näköpiirissä. Puhe kasvun jälkeiseen aikakauteen siirtymisestä on lisääntynyt, mutta hyvinvoinnin järjestäminen tällaisessa taloudessa on vielä hahmottelematta.

Talous kasvun jälkeen kertoo, miten ja miksi kasvuajattelusta kannattaa siirtyä ekologisesti kestävään ja sosiaalisesti oikeudenmukaiseen talouteen. Kirja haastaa talouskasvuun perustuvan hyvinvointimallin ja tuo esiin laajan näkökulman talouteen sekä uusimpia ratkaisuehdotuksia aikamme ongelmiin, kuten työn järjestämiseen, rahajärjestelmän sääntelyyn ja energiantuotantoon. Nykyisistä ajattelutavoista vapautuminen on kirjoittajien mukaan paitsi mahdollista myös hyvinvointia edistävää.

Teos on hyödyllistä luettavaa niille, jotka ovat kiinnostuneita pohtimaan kestäviä ratkaisuja talouden ja yhteiskunnan järjestämiselle ja haluavat tutustua vallitsevien ajatusmallien vaihtoehtoihin. Se on toivoa luova tarina orastavasta kasvuttomasta taloudesta, joka on täynnä mahdollisuuksia nykyistä parempaan elämään.
Bidragets översatta titel"Economies after growth"
OriginalspråkFinska
UtgivningsortHelsinki
FörlagGaudeamus
Antal sidor311
ISBN (tryckt)978-952-495-384-9
StatusPublicerad - 2016
MoE-publikationstypC1 Separat utgivet vetenskapligt verk

Nyckelord

  • 511 Nationalekonomi
  • 514,2 Social- och samhällspolitik
  • 999 Övriga

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen för ”Talous kasvun jälkeen”. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.

Citera det här