Sammanfattning
Hållbara innovationer kan förstås genom tre generella dimensioner: ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. I denna artikel reflekterar vi över hållbar innovation ur konsumentens synvinkel och diskuterar hur finska konsumenter anser att företag bemöter sitt ansvar för hållbarhet. Vi utgår från resultaten i den senaste innovationsmätningen i Finland.
Bidragets översatta titel | Plant based on top in consumers' sustainability ranking |
---|---|
Originalspråk | Svenska |
Referentgranskad vetenskaplig tidskrift | Ekonomiska Samfundets Tidskrift |
Volym | 2024 |
Nummer | 2 |
Sidor (från-till) | 33-39 |
ISSN | 0013-3183 |
Status | Publicerad - 2024 |
MoE-publikationstyp | D1 Artikel i en facktidskrift |
Evenemang | Hanken Inisghts : Innovation for a Sustainable World - Hanken School of Economics, Helsinki Varaktighet: 25.05.2023 → … |
Nyckelord
- 512 Företagsekonomi